Informatie voor opdrachtgevers

Als detacheringsbureau van de Universiteit Maastricht, biedt InterUM UM-opdrachtgevers verschillende diensten aan. 


Dienstverlening InterUM
 

  • Werving en selectie met detachering
    InterUM verzorgt de werving en (voor-)selectie van een geschikte kandidaat. De door de opdrachtgever gekozen kandidaat treedt vervolgens in dienst van InterUM als detachant. InterUM treedt op als werkgever en verzorgt de gehele salarisadministratie en neemt de werkgeversrisico's over. Gedurende de eerste 6 maanden van de aanstelling via InterUM wordt het werving- en selectietarief gehanteerd, hierna wordt het payrolltarief gehanteerd. Om een vacature aan te melden kun je het formulier onder "vacature aanmelden" gebruiken, of neem je telefonisch of via mail contact met ons op.
     
  • Werving en selectie zonder detachering
    InterUM verzorgt uitsluitend de werving en selectie van de kandidaat. De door u gekozen kandidaat treedt direct bij aanvang rechtstreeks in dienst bij de opdrachtgever. InterUM brengt hiervoor een fee in rekening. Om een vacature aan te melden kun je het formulier onder "vacature aanmelden" gebruiken, of neem je telefonisch of via mail contact met ons op.
     
  • Payroll
    De opdrachtgever draagt zèlf een geschikte kandidaat aan, die bij InterUM in dienst komt en vervolgens wordt gedetacheerd naar de opdrachtgever. Bij dit zogenaamde payrolling valt de werving en selectie en het begeleidingstraject onder verantwoordelijkheid van de opdrachtgever. Voor het overige treedt InterUM op als werkgever, verzorgt de salarisadministratie en neemt de werkgeversrisico's over. Om een nieuwe kandidaat aan te melden, kun je het formulier "werknemer aanmelden" gebruiken.
     
  • Surveillanten
    InterUM heeft een groot bestand van surveillanten die toezicht houden tijdens het afnemen van toetsen en tijdens de inzage van toetsen. InterUM biedt tevens de mogelijkheid om de inroostering van de surveillanten te verzorgen.
     
  • Bedrijfshulpverleners (BHV)
    InterUM heeft een groot bestand van studenten met een geldig NIBHV-certificaat. Deze studenten zijn beschikbaar als BHV'er en kunnen zelfstandig of als tijdelijke uitbreiding naast vaste BHV'ers worden ingezet.

Meer informatie nodig?

Omdat we iedereen graag zo goed mogelijk informeren, hebben we de belangrijkste informatie hieronder per onderwerp samengevat. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om vragen telefonisch of via mail te stellen, of een afspraak in te plannen.

Informatie voor werkgevers

Niet iedereen mag zomaar werken in Nederland. Voor mensen buitende EU/EER en Zwitserland gelden speciale regels. Voordat een werknemer van buiten de EU/EER of Zwitserland een arbeidsovereenkomst kan krijgen bij InterUM, dient InterUM eerst een Tewerkstellingsvergunning (TWV) aan te vragen bij het UWV. De kosten voor het aanvragen van een TWV zijn 100 euro.

InterUM vraagt uitsluitend TWV's aan voor studenten; dit vanwege de snelprocedure die voor studenten geldt (zie hieronder). Voor alle overige medewerkers gelden andere, omslachtiger, regels (zoals een arbeidsmarktonderzoek).

De procedure van de TWV-aanvraag voor een student kan 2 tot 5 weken duren. Houd hier rekening mee bij het invullen van het aanmeldformulier. U kunt de student pas inzetten zodra de TWV afgegeven is.

Voor het aanvragen van de TWV hebben wij de volgende documenten nodig:
- Kopie geldig paspoort
- Kopie geldige verblijfsvergunning

Pas als de TWV wordt afgegeven door het UWV, kan de student inzet worden. Er gelden echter enkele voorwaarden aan het werken met een 'student-TWV', namelijk:
- Studenten mogen niet meer dan 16 uur per week werken óf full time uitsluitend in de maanden juni, juli en augustus;
- Er mag enkel gewerkt worden in de periode waarvoor de TWV is afgegeven;
- Zonder TWV mag niet gewerkt worden, ook niet op vrijwillige basis!

Voor studenten uit  de volgende landen hoeft géén TWV aangevraagd  te worden:
België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland,Litouwen, Luxenburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Ijsland, Liechtenstein,Noorwegen, Zweden, Zwitserland.

Arbeidsovereenkomst met vastgesteld aantal vaste uren:

Bij een arbeidsovereenkomst met een vastgesteld aantal uren hoort een vooraf vastgesteld aantal uren verlof. De verlofdagen dienen te worden opgenomen voor het einde van de arbeidsovereenkomst en worden dus niet achteraf uitbetaald. Een werknemer dient in overleg met zijn/haar leidinggevende het verlof in te plannen. InterUM hoeft hiervan niet op de hoogte te worden gebracht. 

Onder "Downloads" is een rekentool beschikbaar om het aantal verlofuren te berekenen. Tevens is hier een verlofkaart voor de registratie van het verlof beschikbaar.

Flexibele arbeidsovereenkomst (met digitale werkbriefjes):

Bij een contract zonder vastgesteld aantal uren bedraagt de omvang van het verlof een percentage van het totaal aantal daadwerkelijk gewerkte uren gedurende het dienstverband. Een overzicht van dit opgebouwde verlofrecht in euro's is tevens op de salarisstrook te vinden. Openstaand verlofrecht en de eindejaarsuitkering worden uitgekeerd in de maand december. Het vakantiegeld wordt jaarlijks uitgekeerd in de maand mei. Het restant verlofrecht en het opgebouwde vakantiegeld en eindejaarsuitkering wordt bovendien 6 weken na de verwerking van het laatst door InterUM ontvangen urenbriefje uitgekeerd. Het is tevens mogelijk op (een gedeelte van) het opgebouwde verlof tussentijds uit te laten keren. Dit kan aangegeven worden in een urenbriefje in InterUM Konnekt.

Interne klachtenregeling
Het kan gebeuren dat je een serieuze klacht hebt, over ons of over onze dienstverlening. Vervelend. We proberen er in dat geval altijd samen met je uit te komen. In onze interne klachtenregeling vertellen we je over de manier waarop wij met klachten omgaan.

Klokkenluiden
De wet Huis voor Klokkenluiders biedt werknemers sinds 1 juli 2016 het recht en de verantwoordelijkheid om melding te maken van vermoedens van misstanden of onregelmatigheden binnen de eigen organisatie of de organisatie waar ze zijn gedetacheerd.

'Klokkenluiden' betreft praktijken die plaatsvinden onder de verantwoordelijkheid van de werkgever en waarbij een groot maatschappelijk belang in het geding is, zoals strafbare feiten of een dreiging voor de volksgezondheid.

Een vermoeden van een misstand of onregelmatigheid wordt in de regel eerst intern aan de orde gesteld (interne melding klokkenluidersregeling). De wet stelt dat de organisatie de gelegenheid wordt gegeven eerst zelf over de (vermoede) misstand of onregelmatigheid te oordelen en zo nodig orde op zaken te stellen.

Als je een misstand of onregelmatigheid wilt melden die valt onder de verantwoordelijkheid van InterUM BV, kun je gebruik maken van de klokkenluidersregeling die InterUM BV heeft vastgesteld. Je treft de regeling hier aan.

Let op! Voor klachten over InterUM die geen misstand of onregelmatigheid met een groot maatschappelijk belang betreffen, dien je de 'gewone' interne klachtenregeling van InterUM BV te gebruiken zoals hierboven omschreven.

Werkgevers downloads